dijous, 11 de febrer del 2010

Fosforeira Portuguesa



Sóc ex-fumadora desde el 3-3-2003 , per tant, poques vegades entro en un estanc, a no ser que sigui per anar a comprar segells...o caramels, com ahir que, en motiu del primer dia de Carnestoltes, resultava absolutament indispensable.



Aleshores, mentre escolliem entre el pica-pica i les piruletes en forma de cor, vaig descobrir una cistelleta plena de capces de llumins que em van il.luminar els ulls.
D'entrada em va semblar que debia ser un disseny actual d'estètica sesentera, però encara no ho tinc del tot clar i ben bé podria ser un disseny antic que encara se seguís imprimint...en tot cas aquestes capces "made in Portugal", em van semblar tan divertides que sense pensar-hi més me'n vaig emportar una pila.
Al darrera, només hi figura el nom del fabricant: Argos, Fosforeira Portuguesa.
















Soy ex-fumadora desde el 3-03-2003, por lo qué mi presencia en un estanco no es muy habitual a no ser que necesite ir a comprar sellos o caramelos, como ayer que, con motivo de las fiestas de Carnaval, resultaba absolutamente imprescindible. Entonces, mientras discurríamos entre el sidral y las piruletas-corazón, descubrí una cestita llena de cajitas de cerillas que iluminaron mis ojos. Al principio, pensé que era un diseño actual con un aire deliveradamente sesentero...al mirarlos más detenidamente me dió más la sensación de un resto de stock almacenado durante décadas hasta hoy...cómo sea, todavía hoy sigo con la duda pero nada me impidió llevarme un montoncito de cajas a casa. Al dorso sólo aparece esta inscripción : Argos Fosforeira Portuguesa.

I'm an ex-smoker from 3-3-2003, so I don't usually frequent the tobacconist's shop.
But, in Spain this kind of shops are allowed to sell mail stamps and confectionery so, yesterday, because of the first day of Carnival's cellebrations, me and my two daughters went into one of these stores...we were choosing between heart shaped lollipops and pink marshmallows, when my eyes stopped in a basket full of nice matchboxes, made in Portugal.
I haven't discovered yet, if this design is original from perhaps the 60's (¿?) decade, or if it's a new design, but anyway! they are so lovely and cute...I bought a pile of it! 
All images from Carme Sala.

7 comentaris:

  1. son molt chules.. A mi m´agrada l´elefante

    ResponElimina
  2. Jo sóc més de vaca, encara que el toro em fa molt riure...has vist quins atributs?, perdó, perdó...;-)

    ResponElimina
  3. Jo també em quedo amb la vaca!!
    Vols dir que te les vas comprar només per tenir-les? Perquè continues essent ex-fumadora, no? Enhorabona.

    ResponElimina
  4. ajajajaj! Aquesta sí que és bona! Ahir mentre tornavem cap a casa, vaig pensar: "t'imagine's que tornés a recaure, per culpa d'aquests llumins?" no,no...espero no tornar a recaure, però tants anys després a vegades encara sommio que li prenc calades al meu marit Alfons...Gràcies guapa!

    ResponElimina
  5. Són molt xules,cada cop fan coses més maques perque encara costi més deixar de fumar....enhorabona per aconseguir-ho i no recaure...molts petonets !!!

    ResponElimina
  6. Ei noies, aprecio molt els vostres comentaris...i a més em fan riure molt! Em sento molt mimada, i encara que no us conec en persona, me'n alegro moltíssim de tenir-vos de públic...de tot cor, thank you, thank you!

    L'agraiment el faig extensible a tots els que heu donat el pas de publicar el vostre comentari en qualsevol entrada d'aquest blog...és ben veritat que els blogs s'alimenten del comentaris dels seus lectors, i sense ells els blogs es panseixen com les plantes quan no es reguen...perdoneu que em posi cursi, però, només volia que se sabés. Una abraçada, a tot@s!
    ;-)

    ResponElimina
  7. they are such fun, i'll look for them when I am in Spain.

    ResponElimina

Si has passat per aquí i vols afegir alguna cosa o donar la teva opinió, estaré molt contenta de llegir-te i fins i tot de contestar-te; Gràcies!