divendres, 16 d’abril del 2010

Ladies and Gentleman, amb tots vostès....QUINO!


Després d'una pausa, motivada per una série de intrincats incidents que han capgirat la meva agenda qüotidiana, aquí estic de nou; La maleta, començava a acumular pols, i a pesar de tot, heu seguit passant per aquí...us ho agraeixo! 
Per tot això i per cel.lebrar-ho, avui li dedico l'entrada a un dels argentins més cel.lebres del món després de Maradona i Mafalda....amb tots vosaltres: el Sr. Quino!
Tots, coneixem l'humor d'aquest dibuixant, i molts fins i tot hem crescut llegint les seves tires còmiques. Com explicava l'altre dia la meva amiga Ana desde el seu Blog, les tires de la Mafalda (escollida com una de les argentines més influents del s.xx) segueixent vigents avui dia, i els problemes que aleshores tant la preocupaven, es mantenen en l'actualitat i seguirien amoïnant-la, si no l'haguéssin jubilat l'any 1973. 
L'humor de Quino és net i intel.ligent. D'ell es diu que segurament haurà explicat més coses, al llarg de la seva vida dibuixant que parlant.

Més enllà de la popular Mafalda, hi ha un món plè de personatges que ensopeguen una vegada i una altra amb la crua i pessimista realitat que ell els dibuixa, i que desperten, a més d'un somriure, un sentiment de tendresa.
La relació entre els dèbils i els forts és una constant i provoca situacions còmiques on tots ens hi podem sentir identificats.
Amb un elevat compromís ètic, com a base d'aquest humor , aquest gran observador, va néixer amb una privilegiada ambivalència: La de ser no només, un dibuixant sensacional, sinó  també un guionista, únic.
 

LOS DIBUJOS DE QUINO

Después de una pausa, motivada por una serie de intrincados incidentes que han agitado mi agenda cotidiana, aquí estoy de nuevo; La maleta había empezado a acumular polvo y a pesar de todo muchos de vosotros habeis seguido pasando por aquí...y yo, ¡os lo agradezco!
Por todo esto y para celebrarlo, hoy he decidido hacer una entrada dedicada a uno de los argentinos más célebres después de Maradona y Mafalda...con todos vosotros: ¡el Sr.Quino!


Todos, conocemos el humor de este dibujante e incluso muchos hemos crecido con sus tiras cómicas. Explicava mi amiga Ana desde su Blog el otro día, que las tiras de Mafalda (elegida como una de las argentinas más influyentes del s.xx) siguen vigentes en la actualidad, dado que la mayoría de temas que entonces la preocupaban, se mantienen hoy día y seguirían mortificándola si no la hubiesen jubilado el año 1973.
El humor de Quino es limpio e inteligente. Se dice de el , que a lo largo de su vida habrá dicho muchas más cosas dibujando que hablando.


Más allà de la popular Mafalda, hay un universo lleno de personajes que tropiezan una y otra vez con la cruda y pesimista realidad que él, les dibuja y que despiertan una sonrisa además de un sentimiento de ternura.
La relación entre los débiles y los fuertes, es una constante en su obra y provoca situaciones cómicas donde todos nos podemos sentir identificados.
El elevado compromiso ético,  es la base del humor de este gran observador, que además de ser un dibujante sensacional, es un guionista único. 






QUINO'S DRAWINGS

After a pause, caused by a series of incidents that have collapsed my daily agenda, here I am again; My suitcase had begun to be covered with dust, but many of you have still coming here..and I'm so grateful! For all this and to celebrate it, today I've decided to post an entry featuring one of the most popular Argentine people after Maradona and Mafalda...with all of you: Mr. Quino!
I'm not sure about the rest of Europe, but in Spain everyone know the humor of this illustrator, and even many of us have grown up with his comics. His best known character named Mafalda, was chosen as one of the most influential people from the Twentieth Century in Argentina. Quino's humor is clean and smart. It is said of him that he would have explained more things in his life through his drawings than talking.
Beyond popular Mafalda, there is a Universe filled with pessimistic characters who stumble again and again with the stark reality that he had drawn to them. The relationship between the weak and the strong, is a constant in his work and leads into comic situations where we can all feel identified. His highly ethical commitment is the basis of the humor of this great observer, who besides being a sensational artist, is a unique scriptwriter.

17 comentaris:

  1. Tal com em deies en un correu, Quino necessitaria una maleta per a ell sol. Jo, de dibuixos no m'hi entenc gaire, però quan ell dibuixa, jo sé què és el que em vol dir. Gràcies per allargar-me la vista, i per recordar-me que hi ha molt més Quino després de Mafalda.
    Una abraçada forta

    ResponElimina
  2. Una rentré -o rentrée, ves a saber com s'escriu- fantabulosa! Content de rellegir-te :)

    ResponElimina
  3. Me alegra tu vuelta, y ahora que nos volvemos a ver, te doy las gracias por este regalo de las tiras de Quino. Un abrazo y disfruta el fin de semana.

    ResponElimina
  4. M'alegra molt que hagis tornat , ja et trobava a faltar. Molt encertat aquestes tires de Quino.El de les corbates m'ha fet riure molt Gràcies.:)

    ResponElimina
  5. Ana del Guisante: Quino va fer seva la màxima de "menos es más", economia de línies i economia de paraules...pocs sabrien dir tant amb tant poc texte...Humor amb precisió quirúrgica!
    Bissitos!

    Leblansky: A mi m'agrada dir-ho amb dues "ees"...rentrée! però tampoc sé com s'escriu! Avui he entrat molt ben acompanyada...el Quino l'adoro desde els 10 anys. No podia fallar!
    ;-p

    Mónica: También me alegra encontrarte a ti...¿ya estás de vuelta?
    Feliz fin de semana, a ti también!!
    Bss.

    Ernesto: Moltes gràcies...això d'aparcar el blog, si t'ho mires bé, no està tan malament...jejejej...m'agrada saber que em trobeu a faltar! ;-)

    Justament, quan penso en Quino, sempre em vé al cap la vinyeta de les corbates...és sensacional!
    També és molt bona, la de la criada, que endreça fins i tot el "Guernika"...un humor brillant, el d'aquest Quino.

    ResponElimina
  6. Què bé que hagis tornat! El Quino és sense dubtes fantàstic, té un humor molt especial. De la teva selecció, el que més m'ha agradat ha estat el del Guernika, genial :)
    Petonets!!

    ResponElimina
  7. Totes són genials!
    Jo no he crescut tant amb el Quino i les seves tires, però sempre que me'n trobo una me la miro i sempre acabo somrient; és el que té, aquest toc especial.
    El bloc ja té la seva pròpia identitat, de vegades hi ha entrades més continues o no, però qui el seguim ja sabem que la maleta sempre torna carregada de sorpreses!
    Salutacions,

    ResponElimina
  8. Qué buen retorno, nos has traído a Quino, hay que recordar a los maestros!

    ResponElimina
  9. Lyn: Estic d'acord amb tú...a qui se li hauria ocorregut, endreçar un Guernika? Absolutament genial.

    Meloenvuelvepararegalo:Tornar del cap de setmana i trobar-se comentaris com el teu...és un regal! Això no és una floreta, sinó un ram sencer! Mil gràcies t!

    Teresa: Un maestro de verdad...a lo mejor ni el mismo se imagina, todo lo que nos ha enseñado. Un besote Teresa!

    ResponElimina
  10. Soy absolutamente fan de Quino. Empezé a leer las tiras de Mafalda muy pequeña la primera vez que fui a Buenos Aires. Desde entonces me aficioné y ya no paré. Me encanta su humor inteligente con grandes dosis de sensibilidad.

    ResponElimina
  11. Maravellosament has tornat!de vegades tornar amb força no vol dir quantita sino qualitat i tú ho has fet!!
    Gràcies pels comentaris que em deixes!
    petonets

    ResponElimina
  12. Miss Marble:
    Yo también empecé con Mafalda, a los 10 años. Estaba enganchadísima...¡me leí la colección entera! Luego descubrí todo lo demás...desde luego su humor es único e irrepetible.

    Olga: Moltes gràcies!
    M'agrada visitar el teu blog, és un raconet encantador!
    Petonets!

    ResponElimina
  13. Quino, un respecte! És curiós com el personatge de la Mafalda ha fogacitat l'altre obra de Quino. No m'estranya que acabés amb el personatge després de cobrar uns bons rollalties!

    ResponElimina
  14. Galderich: Sort que no li va donar per retirar-se com fan algunes estrelles del Rock, amb els rollalties! Ens hauriem perdut històries molt, molt bones...

    Estic contenta de veure't per aquí!

    ResponElimina
  15. La teva maleta sempre plena de sorpreses, Carme. Desconeixia totalment la Obra Complerta d'en Quino! M'encanta Mafalda desde fa anys, no vaig començar tant jove com algunes de vosaltres. Raonaments gents obsolets! Fascinant!

    ResponElimina
  16. Jo també vaig començar a llegir les "Mafaldes" quan era ben petita...i es veu que trobava que no tenien prou color perquè durant una època em vaig dedicar a pintar-les...amb el conseguent emprenyada de ma mare :D

    Més enllà de les Mafaldes, recordo haver llegit un llibre que el meu cosí té a la sala d'espera de la seva consulta de dentista...era monotemàtic de metges i vaig riure molt!

    ResponElimina
  17. APANONA: Un magnífic senyal de bon gust i sentit del humor el del teu cosí! A la sala d'espera del meu dentista només hi ha el Lecturas i L'Hola, caducats! :-)

    ResponElimina

Si has passat per aquí i vols afegir alguna cosa o donar la teva opinió, estaré molt contenta de llegir-te i fins i tot de contestar-te; Gràcies!