dilluns, 5 d’abril del 2010

Les Matrioshkes de l'Ana

No sabria dir de quan em vé l'afició per les Matrioshkes.
Per casa, en volten unes quantes, la majoria, en fusta pintada: En tinc de tradicionals russes. En tinc unes, dins una bola d'aquelles que quan les sacsejes, neva. En tinc una, gegant i solitària, comprada en un mercat de diumenge que després de molt viatjar, havia extraviat la seva descendència...i fins i tot, en tinc unes comprades al Etsy, fetes a mà, que enamoren tothom que les veu. Desde dissabte, però en tinc unes de noves que són molt especials per a mi.
Aquest increïble trio de roba, fet a mà per la meva amiga Ana, va ser el regal que vaig rebre com a mostra d'afecte i generositat d'aquesta amistat nascuda vía Internet, i que va culminar amb una trobada, gairebé "a cegues" entre aquesta Princesa del Guisante, la meva Maleta i les nostres respectives famílies.
El què vaig trobar, va ser no només la generosa amiga que ja intuïa, sinó una gran sensibilitat capaç de cosir tot un petit univers de meravelles amb la mateixa facilitat amb què escriu. Matrioshkes, aneguets,  pomes,  maduixes,  samarretes a més d'unes Tildes de somni que, si voleu, podeu veure al seu Blog i que surten de les seves mans amb una delicadesa infinita.
Fa temps que desitjava fer una entrada dedicada a les nines russes, però em sembla que aquestes, bé es mereixien una entrada apart. No només per ser les més delicades i precioses, sinó pel què representen i també per agraïr a la Princesa del Pèsol i la seva família el deliciós dissabte que es van assegurar de garantir-nos, a tots...continuarà.


LAS MATRIOSHKAS DE ANA


No sabría decir desde cuando tengo esta afición a las Matrioshkas.
En mi casa, viven unas cuantas, casi todas ellas, en madera pintada: Tengo las rusas tradicionales. Tengo otras, dentro de una bola de cristal de aquellas, que cuando se menea, nieva. Otra, gigante y solitaria, comprada en un mercado de domingo, que tras mucho viajar extravió a su familia y hasta tengo unas, hechas a mano y compradas en Etsy que enamoran a todos. Pero desde este Sábado pasado, tengo unas de nuevas que son muy especiales para mi.
Este increíble trío de tela cosido a mano por mi amiga Ana, fue el regalo que recibí como muestra de afecto y generosidad de esta amistad nacida vía Internet y que culminó con una cita casi "a ciegas" entre esta Princesa del Guisante, mi Maleta y nuestras respectivas familias.
Lo que me encontré, fue no sólo la espléndida amiga que ya intuía, sino una sensibilidad enorme, capaz de coser todo un pequeño Universo de maravillas con la misma facilidad con que escribe. Matrioshkas, patos, manzanas sin pecado, fresas, camisetas y encantadoras Tildas de ensueño que podeis ver, si quereis, en su blog y que salen de sus manos con una delicadeza infinita.
Hace tiempo que deseaba hacer una entrada dedicada a las muñecas rusas, pero me parece que éstas bien se merecían una entrada aparte. No solo por ser las más delicadas y preciosas sino por lo que representan  y también para agradecer a la Princesa del Guisante y a su familia el delicioso Sábado que se aseguraron de garantizarnos, a todos...continuará.

16 comentaris:

  1. Cadascuna de les puntades d'aquestes Matrioskas val per cadascuna de les rialles que vàrem compartir en aquest dissabte "a cegues". Valia la pena arriscar. Jo no puc parlar dels tresors que van sortir de la teva maleta, per raons que tu i jo sabem... però això si que val de debò. Una abraçada de tot cor. Repetirem, oi?
    Bisitos

    ResponElimina
  2. Quina història més bonica...tan bonica com les matrioskes que et va fer l'Ana amb tant d'amor...molts petonets de colors....Muak

    ResponElimina
  3. Ana: A casa, desde la tornada, al cotxe, ja feiem plans i decidiem on seria i què podriem fer. Aquesta és la millor prova de com ens ho vem passar de bé...no creus?
    La meva alegria multiplicada per 4. I tant que repetirem!

    Molts, molts bisitos.

    ResponElimina
  4. La Pintoreta:

    Venint de tú Carol, el cumpliment de les Matrioshkes agafa una altra dimensió. Precisament hi va haver un moment que l'Ana i jo vem comentar els teus treballs...i coincidim les dues: tú fas joies, nena!

    I sí jo també ho dic...són precioses, com tot el que surt de les seves mans.

    Avui els petonets mel's reparteixo amb l'Ana!
    Gràcies mil, Carol i molts petonets per tú també!

    ResponElimina
  5. Hola Carme. Quina història més bonica la se les Matrioshkes. A mi sempre m'han interessat les nines russes , A vegades m'havia imaginat trobar alguna que s'anés fent cada vegada més petita fins arribar a l'infinit.
    Petonets per la teva tornada de vacances.

    ResponElimina
  6. Ernesto: Al final, les meves vacances
    han quedat reduides nomes a dos dies,
    pero els hi he tret molt suc! Benvingut
    de nou a la Maleta, petons!

    ResponElimina
  7. Són unes nines precioses i tendres, i quina història al darrera! Visca internet :)

    ResponElimina
  8. Quina bonica història, Carme.

    Princesa, quin detallàs!

    Mestres, heu deixat el llistó molt alt... no sols amb paraules, il.lustracions i fils.

    Felicitats a les dos.

    ResponElimina
  9. Aquest continuarà promet...
    Fins i tot jo m'ho he passat d'allò més bé en llegir-vos la vostra trobada :)
    Les Mastrioshkes són guapíssimes!! M'encanta la del mig amb la seva flor.

    ResponElimina
  10. Lyn: Sí senyora...la blogosfera està plena de sorpreses! Visca!

    Monty: Moltíssimes gràcies...tú ja coneixe's l'Ana. No cal que t'expliqui més. :-)

    meloenvuelve: Són una preciositat, les tinc molt a prop, vigilant si treballo...subscric el què diu la Lyn: "Visca Internet!"

    Petonets a totes!

    ResponElimina
  11. Preciosa entrada, me encantan las matrioskas en tela hechas por Ana. Besitos

    ResponElimina
  12. Mónica: Muchas gracias Mónica...besos!

    ResponElimina
  13. La perspectiva d'un objecte dintre d'un objecte és llaminera, i el cas de les matrioshkes, que d'entrada ja dona per suposat que tothom coneix l'interior i el número màxim de contingut, segueix sent atractiu per la forma rodanxona i càlida que presenten. Si a més estan fetes de roba per una amiga, ja són el no va més!

    ResponElimina
  14. Leblansky:
    Jo quan en trobo de noves, el primer que faig és buscar quina és la més petita de totes...és un vici que no puc evitar! Amb aquestes, són faves contades però sí...són el no va més!

    Espero que les teves vacances hagin estat bé..ja ens explicaràs!
    :-)

    ResponElimina
  15. Per Sant Jordi em demano La Princesa y el Guisante, fa dies que ho havia decidit, avui ho he demanat! Per l'estiu patrons Tilda i per reis una il.lustració Carme Sala.
    He dit!...

    ResponElimina
  16. Tant de bo, es concedeixin els teus desitjos...i més si són tan assequibles com aquests!

    Molts petonets!

    ResponElimina

Si has passat per aquí i vols afegir alguna cosa o donar la teva opinió, estaré molt contenta de llegir-te i fins i tot de contestar-te; Gràcies!