divendres, 9 d’abril del 2010

Un elefante, dos elefantes...

Clàudia Orriols, 6 anys

Sense sortir del génere paquiderm, se'm ha ocorregut mostrar aquest dibuix de la meva filla Clàudia fet a la tendra edat de 6 anys (ara ja en té 9) i que deso amb carinyo en la meva atapeïda maleta. La gràcia del dibuix, segons el meu humil i parcial punt de vista, rau en el petit detall de les mamelles de l'elefanta i que a mi em va cridar l'atenció d'inmediat.
Segons els entesos, el nombre de mamelles en les femelles del ordre dels mamífers depèn del nombre de descendents que de mitjana, solen gestar. Així doncs, una dona, capaç de gestar de mitjana un o dos fills en té prou amb dues mamelles igual que la balena, la hipopòtama o l'elefanta. Una lleona, que pot gestar de dos a quatre lleonets, en té quatre. Les gates, en tenen vuit de mamelles, per alimentar una camada que va de quatre a sis cadells i així proporcionalment.

A casa, no n'hem tingut mai cap d'elefanta, però sí una pacient gossa basset (de nom Rita) que es deixa contar, si cal, les mamelles o el què faci falta...ens temem doncs, que havent observat les característiques del pacient animal, només va fer falta extrapolar. A major tamany d'animal, major nombre de mamelles; Debia pensar l'angelet...

UN ELEFANTE, DOS ELEFANTES...



Sin salir del género paquidermo, hoy se me ha ocurrido mostrar este dibujo de mi hija Claudia hecho a la tierna edad de seis años (ahora ya tiene 9) y que guardo con cariño en mi atestada maleta.
La gracia del dibujo, según mi humilde y parcial punto de vista, radica en el número de tetas que mi hija dibujó y que a mi me llamó la atención de inmediato.
Según los entendidos, el número de tetas en las hembras del orden de los mamíferos está en proporción con el número de descendientes que son capaces de gestar. Así pues, una mujer capaz de gestar por lo general un hijo o dos tendrá bastante con solo dos pechos, igual que la ballena, la hipopótama o la elefanta. Una leona, que puede gestar de dos a cuatro leoncitos, tiene cuatro tetas. Las gatas tienen ocho pezones para alimentar a una camada que oscila entre cuatro y seis cachorros, y así proporcionalmente.

En casa, no hemos tenido nunca una elefanta pero sí una dócil y paciente perra Basset (de nombre Rita) que se deja contar, si es necesario el número de tetas o lo que haga falta...nos tememos pues, que habiendo observado las características básicas del animal, solo hizo falta extrapolar. A mayor tamaño de animal, mayor número de tetas; Pensaría el angelito...


ONE ELEPHANT, TWO ELEPHANTS...

More elephants. Today I wanted to show this drawing from my daughter Claudia, made at the early age of 6 (today she is 9) I've been keeping it with love in my full suitcase.
The funny thing about this drawing, according to my partial point of view, lies in the number of nipples that she drew. An absurd detail that caught my attention immediately.
According to the experts, the number of teats in female mammals depends on how many offspring are capable to gestate. So, a woman usually gives birth to one or two babies and just requires two breasts to nurse them. The same happens to the hippo or the elephant. The female lion, gives birth from two to four little lions, so she's got four nipples. The cats, got eight nipples to feed four to six puppies and so on in proportion...
At home, we have never had an elephant but a sweet and patient Bassed-Hound (named Rita) that allows you to count how many nipples she's got or whatever it takes...so, after observing the basic characteristics of our beloved dog, she just needed to extrapolate...the bigger the animal is, the bigger the number of teats must she have thought!

15 comentaris:

  1. Una preciosaitat, el dibuix de la Clàudia! I a més, m'encanta que sigui una Alafanta, tota ella amb a.

    ResponElimina
  2. La teva filla Clàudia ha dibuixat una "alafanta" molt divertida. Amb tantes mamelles no hi ha equivocació possible. És una femella!

    ResponElimina
  3. Leblansky;
    Sí noi, tal com sona, no? A-la-fan-ta!

    Ernesto:
    No hi ha dubte!
    Sort que no li calen sostenidors...que difícil trobar-los!
    :-))

    ResponElimina
  4. *Carme: és genial... l'alafanta (si fos de LLeide dirie la elefante) i la dibuixant (quina gràcia que es plantegi això de les mamelles). Petonets a les dues

    ResponElimina
  5. Ana del Guisante:
    Recordes que et vaig explicar que tenia obsessió amb aquests atributs? Està especialitzada! No sé si serà conseqüencia del alletament a demanda...però, ja podria ser, ja! Jajjajajaj
    ;p

    bisitos!

    ResponElimina
  6. Precioso el dibujo y qué bueno el detalle de las tetas! Hacía tiempo que no te visitaba y acabo de pasar un buen rato en tu blog. Gracias! Por cierto, también yo colecciono matrioshkas.

    ResponElimina
  7. Que linda tu pequeña, parece que sigue tus pasos...
    Bs!

    ResponElimina
  8. Teresa: Me alegro mucho de encontrarte por aquí ;-)
    Ya ves en qué cosas se fija mi pequeña....
    Besos!

    Miss Marble: Si le preguntan, ella siempre dice que de mayor será dibujante, como mamá...más dulce... :-)
    Besos!

    ResponElimina
  9. M'he estat rient una bona estona. La Clàudia promet com a artista, com a científica i la seva capacitat de deducció (quantitat de mamelles proporcional a la mida)i com a llingüista amb ulls (o oïdes) feministes posant el nom en femení! Felicita-la.
    M'ha encantat!
    A més, és que són tan tendres :)

    ResponElimina
  10. *Stel.la: L'artista està ANCANTADA amb tots els vostres cumpliments!!
    :-)


    *meloenvuelvepararegalo: Tot un compendi de disciplines...serà difícil trobar-li una professió definida amb què guanyar-se la vida! jajajaj

    Ara, vaig a felicitar-la depart teva!
    Molts petonets!

    ResponElimina
  11. Doncs trobo (deformació professional ;D)que el dibuix, la paraula i la lletra estan prou bé per a tenir 6 anyets, que jo n'he vist de tots els colors :O
    Coincideixo amb "meloenvuelve" i Miss Marble, promet com a artista!
    Petonets!!

    ResponElimina
  12. Lyn: La cal.ligrafia de la Clàudia, fa un parell d'anys era molt maca. Rodoneta i polida. Ara, està experimentant amb lletres de pal i comença a fer lletres una mica rares. Però, el dibuix no se li dona malament, no...de fet, a mi em té el cor robat (jejejejj) ;p

    petonets!!

    ResponElimina
  13. Ha estat veure aquesta alafanta tan simpàtica i llegir el títol de l'escrit i, inevitablement, recordar la cançó aquella, gairebé hipnòtica, que ens parlava d'1, 2, 3 ... elefants balanceándose sobre la tela de una araña.

    ResponElimina
  14. Moltes gràcies Òscar...era enfadosa la cançó, oi?
    Espero no haver-te-la engantxat!!! ;-p

    Benvingut a la meva maleta, jo també m'he unit al teu blog, que m'ha agradat molt! Ens seguim...
    Fins aviat!

    ResponElimina

Si has passat per aquí i vols afegir alguna cosa o donar la teva opinió, estaré molt contenta de llegir-te i fins i tot de contestar-te; Gràcies!