dilluns, 31 de maig del 2010

Una samarreta per l'Escola (Una Camiseta para la Escuela)


Disseny 2010

Aquest dissabte, finalment vaig poder comprovar, com havia quedat el disseny per les samarretes conmemoratives de la Festa de l'Esport, que a l'escola de les meves filles, fa unes setmanes em van encarregar.
Aquesta feina, que repeteixo per 4rt any consecutiu, s'ha basat fins el dia d'avui en tres condicions: 
1-Que el disseny pugui imprimir-se en 1 sola tinta. 
2- El tema és lliure per la dissenyadora (iupiii!). 
3- No és necessari fer una al.legoria de cap esport doncs les samarretes, han de poder-se usar també durant els Casals d'Estiu. Per això, aquest any vaig decidir que una regadora, podia resultar un element refrescant i alhora servir-me de metàfora sobre l'educació.
El darrer any, el disseny de les samarretes va tenir una bona acollida, doncs va agradar tan a grans com a petits. L'al.legoria de les ocelletes de paper "alimentant" als seus pollets va resultar curiosa...sobretot quan alguns descobrien sorpresos que les ocelletes estaven "fetes" amb fragments del poema "Pa amb tomàquet" de M.Martí i Pol.
Un encàrreg, per a mi, diferent dels que estic acostumada a fer i que em diverteix força...Tant de bò aquest any hagi aconseguit que agradi, gairebé, a tothom!

 
Disseny 2009

Por fin este Sábado pude comprobar como había quedado, el diseño para las camisetas conmemorativas de la Fiesta del Deporte, que en la Escuela donde estudian mis hijas me encargaron algunas semanas atrás. Este encargo, que realizo por cuarta vez, se basa en tres condiciones básicas:
1- Que el diseño pueda imprimirse en una sola tinta.
2- El tema es libre para la diseñadora (bieeeen!)
3- No es necesaria una alegoría del deporte, dado que estas camisetas han de usarse también en verano para las actividades que desde el centro se ofrecen durante las vacaciones escolares. Algo que aquí llamamos Casal y que me veo incapaz de traducir con una sola palabra...
Por esto último, sobretodo, decidí que una regadera era un objeto divertido y refrescante además de servirme de metáfora de la educación.
El año pasado, el diseño de las camisetas tuvo una buena acogida, ya que gustaron tanto a pequeños como a mayores. La alegoría de la pajarita de papel alimentando a sus pollitos, resultó, al menos curiosa...sobretodo cuando algunos descubrían que las pajaritas estaban "hechas" con recortes del Poema "Pà amb Tomàquet" de Miquel Martí i Pol.
Un encargo, para mi, muy distinto de los que estoy acostumbrada a recibir y que me divierte mucho...ojalá este año haya conseguido que gusten, casi, a todos!


Finally, this last Saturday I checked out, how my design looked over the t-shirts that were printed to commemorate the Feast of Sport in the School where my daughters study, that was commissioned few weeks ago. I was asked not to do an allegory of sport, due to these t-shirts are going to be used in more activities related with the school during summer holidays.
This year, the element I chose for the t-shirt, was a watering can, for two reasons: For the funny and refreshing look that this item provide, but also as a metaphor of education.
Last year the design was about a Paper bird "feeding" his babies and it got a big success among kids and parents.
The paper Birds were "done" with fragments of a Miquel Martí i Pol's poem, because the school is named like him.
I enjoyed a lot doing this work, hopefully it will please, almost, everybody!  

29 comentaris:

  1. ooooooooooooh, què boniques... Ja poden estar agraïts a l'escola, aquestes samarretes són un luxe. Precioses. Com la dibuixant :-P petonets

    ResponElimina
  2. Ana del Guisante: ja ho veus Ana, aquí es dissenya el què faci falta! No sé si són de luxe, quan les renti t'ho dic! Jajajajaj!

    Gràcies pels compliments, mestra samarretera...
    Molts petonets 100% cotó.

    ;-)

    ResponElimina
  3. Preciosa i encantadora idea amb fragments dels poemes del mateix poeta!
    Ets una aristaza
    Petonets també a tú 100%cotó

    ResponElimina
  4. Artistaza, Carme... és que amb les caixes, les nenes...no arribo.Petons

    ResponElimina
  5. I wonder how the children were beautiful with these shirts

    ResponElimina
  6. Olga-mescapricesbelges-: No saps com t'admiro Olga...amb la canalla i les mudances i encara tens un moment per fer entrades al blog i comentar...jo amb molt menys em quedo en blanc!
    Em moro de ganes de saber com decoraràs la teva nova casa...

    Moltíssimes gràcies guapa!


    Mariacininha: This morning was soo funny to see all the kids with the same t-shirt on their way to school! They put a big smile on my face!

    xo

    ResponElimina
  7. Carme Carme....ets genial m'encanten els teus disenys, ets molt original no sabria amb quin quedar-me 2010 o 2009...quin estres...molts petonets plens de bona imaginació...Muak

    ResponElimina
  8. La Pintoreta: Avui ha estat molt xulo veure tots els nens de camí al cole amb la samarreta de la regadora.
    Moltes gràcies guapa...
    molts petons!

    ResponElimina
  9. quin disseny més bonic...felicitats!

    ResponElimina
  10. Carme. m'agrada molt aquest dibuix de la regadora que rega amb lletres la sapiència dels vailets. ës molt divertida aquesta samarreta.
    Felicitats!!!
    Una forta abraçada. :)

    ResponElimina
  11. Stel.la: Moltes gràcies...sembla que als grans els ha agradat! Ara hauré de sondejar la mainada!

    Molts petons.

    ResponElimina
  12. Ernesto: Aquesta era la meva intenció...espero que ningú interpreti que els nens d'aquesta escola estan com una regadora! jajajaj!

    Abraçades
    ;-)

    ResponElimina
  13. Quina xulada!!! Si en sobren, jo en vull una!!
    Aquesta la trobo motl refrescant pel color, potser la de l'any passat en ser negra de fons... però va ser molt original això de posar un poema d'en Martí i Pol fent les ocelletes -es diu així?-!!!!
    Quina sort que té l'escola en poder comptar amb una dissenyadora per a les samarretes!!!
    Enhorabona pel teu treball!

    ResponElimina
  14. meloenvuelvepararegalo: De veritat? Perquè segur que en puc aconseguir alguna "d'extra"!
    Aquest encàrreg, sempre em fa molta gràcia, doncs puc fer el què jo vulgui...les meves filles em fan de crítiques i també s'ocupen de sondejar el què diuen a la classe sobre el disseny...jajajaj! D'això se'n diu sentiment d'empresa, oi?

    petonets.

    ResponElimina
  15. oooooooooohhhhhhhhhhhh, jo anava dient el mateix.oooooh nena, precioses...

    Ei mestres (maletapesol), us he reservat palco a montydesconecta.blogspot.com. Avisaré el dia de la funció. De moment preparant els decorats.

    ooooh que contenta estic lamevamaleta, jo també vui samarretes si en sobren,jjejeje.

    ResponElimina
  16. Meloenvuelve, estàs a zona VIP, fes una ullada també. Fins aviat

    ResponElimina
  17. Monty: Ja hi he donat un cop d'ull! Tot un honor sortir-hi...no faltaré!
    Hauré de demanar aprovisionament de samarretes...a veure si s'estiren!
    jajajajaaj!

    Moltes gràcies guapa!

    ResponElimina
  18. Senyora Monty, és per a mi un orgull i un plaer, formar part d'un lloc que es diu Desconecta. Falta em fa jajaja Una abraçada, i gràcies a l'amfitriona de la maleta per aquest espai. Yoloflipo.

    ResponElimina
  19. ¡¡Muchas felicidades, me han gustado mucho los diseños de las camisetas :) un abrazo y buen dia. Gracias por tus colores y letras.

    ResponElimina
  20. Son preciosas! La de las pajaritas me encanta. Para tus niñas debe ser genial tener una madre diseñadora que haga cosas tan chulas.
    Un besote!

    ResponElimina
  21. Mónica: Gracias Mónica...si se ven frescas ya me doy por satisfecha. Eso y que mis niñas no se nieguen a llevarlas! jajajaj! Besos.


    Miss Marble: Pues sí, ellas, son unas aplicadas ayudantes...cada comentario que oyen sobre el diseño, me lo traen como una exclusiva excepcional.
    También me avisan cuando mis otros diseños escolares, circulan por el entorno...son capaces de detectar una mochila diseñada por mi muchísimo antes que yo!

    ;-)
    Me alegro que te guste!
    Besos

    ResponElimina
  22. Buf, el que costa fer un encàrrec així! Carme, ets una fora de sèrie, has aconseguit el més difícil: crear un disseny per a nens i nenes que agrada també als adults [personalment, com que soc un adult força immadur, les dues samarretes em semblen xulíssimes!]

    ResponElimina
  23. Uf! Arribo una mica tard i marxa enrera, però no volia deixar de dir-te que són molt xules aquestes samarretes. I la de l'anterior any també! Devia fer goig veure'ls en grup ;)
    Petonets!

    ResponElimina
  24. Leblansky: No, no...no costa tant, perquè em deixen fer el què vulgui! Crec que no saben el què es fan...però jo m'ho passo, genial!
    Bé, també he de confessar, que a mi només m'arriben les crítiques positives...els que no els agrada, no em diuen res! Per tan l'estadística és una mica falsa...heheheheheh!

    M'alegro que t'agradin els dos dissenys, em dono per molt satisfeta!
    ;-)

    ResponElimina
  25. Lyn Newhouse: Síííí, el dilluns el pati del cole, semblava el poble dels barrufets!!!
    Moltes gràcies guapa, de moment encara guanya la del any passat, i aquest any encara hi havia qui la comparava.

    Petonets!

    ResponElimina
  26. qué buena la camiseta! (o polera, como le llamamos allá en chile) que suerte que tienen tus hijas :) y se ven muy frescas! AH! tus poleras me motivan a mojarme (con el calor que hace... no hay mejor escusa que una regadera!)

    ResponElimina
  27. (mojarse) mejor aún para quién practica deporte!

    ResponElimina
  28. amba: Si uno hace mucho deporte...suda la camiseta y el efecto es más real...entonces la regadera adquiere una dimensión a medio camino del 3D.....jajajajjaj! ¡Gracias por sugerirme tan fresca imágen!
    ;-)

    ResponElimina

Si has passat per aquí i vols afegir alguna cosa o donar la teva opinió, estaré molt contenta de llegir-te i fins i tot de contestar-te; Gràcies!