dimarts, 28 de juliol del 2015

Cesc, i l'inesperat l'obsequi del escombriaire


Desde que en Galderich de Piscolabis Librorum fa un parell d'anys va compartir amb alguns amics blocaires, els volums de'n Cesc que avui us ensenyo aquí, vaig tenir clar que un dia o altre, jo també els havia tenir a la Maleta i per Tutatis, que ho he acabat aconseguint.
I mira per on resulta, que la compra que tot just acabo de rebre s'ha convertit en un gratificant premi a la meva constància; no només perquè em permet ampliar una mica més la modesta secció Cesc de casa meva, ni perquè després de prop de dos anys de cerca a internet,  m'hagi resultat veritablement assequible, sinó per la inesperada troballa que n'ha sortit d'entre les seves pàgines...i us prometo que aquest cop, no parlo només dels seus dibuixos.

Així, que avui si no us sap greu, m'estalviaré de parlar del gran Cesc ninotaire i del seu fantàstic i planer llenguatge gràfic, a canvi de poder compartir amb vosaltres un petit detall que el seu autor, va deixar entre les seves planes, i que no vaig descobrir fins la segona vegada que repassava (amb devoció de col.leccionista) la meva compra.
En aquest cas particular, el repàs va consistir en olorar,  llegir i admirar lentament i una per una, les pàgines de cada volum, fins que en la darrera pàgina d' El escombriaire em vaig topar amb aquesta breu dedicatòria:

"A, M.P. amb humor barrejat amb simpatia. Cesc"

Amb uns ulls com plats per la grata sorpresa que acabava de rebre (i que al venedor, li devia passar per alt perquè no m'ho va indicar en cap moment) me'n adono per fi, de la presència d'un petit sobret de paper, ple de bocinets de fulla seca de plataner, que acompanyava la dedicatòria, amb una deliciosa nota escrita en lletra tremolosa:

"Obsequio del Barrendero"

Crec que aquesta, és una de les dedicatòries més simpàtiques del món, que jo (sense prova del carboni 14 ni anàlisi grafològica, que ho certifiqui) atribueixo al Cesc autor, sense dubtar.
Tinc molt clar, que deuen circular centenars de llibres dedicats per ell pel mercat del llibre usat i que aquest no és ni únic ni més especial que els altres, però me'n alegro que casualment hagi aterrat a la meva maleta, on aquest autor és tan admirat.

PS. Galderich, gràcies de nou, per descobrir-me aquests llibres, que ja em van semblar increíbles fins i tot sense dedicatòria; I deixa'm afegir que sí,  que el teu oncle...tenia més raó que un Sant :)