dijous, 4 de febrer del 2016

Aperitius coreans

Aprofitant que fa una pila de dies que no entro al bloc ni per treure la pols, i que aquestes alçades ja tocaria desar el tió (que té tiranyines fins a la barretina) us porto uns dibuixets que he fet per una editorial coreana;
El llibre en qüestió, es titula Ten Little Indians i com el seu títol indica està protagonitzat per deu Petits indis que preparen una obra de teatre, amb la finalitat d'ensenyar als nens de preescolar d'aquell país a contar fins a 10 en anglès.
Ha estat un repte important, no per la dificultat del encàrrec sinó pels malabars amb la meva agenda laboral, però espero haver-me'n sortit prou dignament; Així que m'arribi la mostra impresa us l'ensenyo i ho decidim. Mentretant, aquí us deixo un petit aperitiu...a la coreana :)

Quatre dels deu membre de la Banda

Tots els drets reservats
Tots els drets reservats

12 comentaris:

  1. Que bufons! Un altre exit de la factoria Sala, seguríssim!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Salvador! Ja tinc ganes de veure com queda imprès! :D

      Elimina
  2. ¡¡Me encantan!! Enhorabuena, guapa!! :D Tienes que estar muy orgullosa!! Un besazo!!!

    ResponElimina
  3. Eres un encanto Blanca; me alegro muchísimo de que te gusten! Un abrazo fuerte :)

    ResponElimina
  4. Carme,
    molt bufó. Sort que li has sabut donar la volta! L'origen de la cantarella per aprendre a comptar fins a deu no és gens innocent, com podràs veure a la wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Ten_Little_Indians

    Això ve d'una mena de poema satíric del segle XIX, racista i cruel. En absolut correcte políticament. I que es pot llegir al final del mateix article de la Wikipedia.

    De segones versions també se'n van fer a principi del segle XX, canviant els americans originaris per negres i el 12 pel 10, però de mala bava la mateixa. HO pots veure:
    http://galeriadimatges-galderich-leblansky.blogspot.com.es/2014/12/los-doce-negritos.html

    Als anys noranta va sortir un popup espectacular sobre 6 exploradors malhaurats, que es basava en el mateix, però que ja no tenia connotacions racistes, més aviat al contrari, en tot cas pejoratives contra els "descobridors de tresors" de l'Antic Egipte: https://www.youtube.com/watch?v=Reyz6FVvCSM
    En fi, de vegades més val no estirar el fil, o potser sí!
    Una abraçada.
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres Marta! Genial tota la informació que em passes! He estat tota la setmana de viatge i no ho he pogut llegir fins avui!
      Moltes gràcies per compartir-ho...i sí ja tens raó ja...que incorrecte tot plegat, per molt pedagògica que sigui la finalitat de la cançó!
      Suposo que els editors coreans desconeixien totalment els orígens de la cantarella, perquè de saber-ho suposo que haurien escollit un altra fórmula! :-O

      Elimina
  5. Respostes
    1. Així és Pons...el guió no ho exigia i a mi els nens em surten millor, amb els ulls rodonets ;)

      Elimina
  6. Si, si ja era hora de treure la pols i desar-lo el tió, que ja enyoràvem que fessis un volteta per dins de la maleta. Quan surti al mercat aquest tresoret: avisa que ja tens compradors.

    Fulls Grocs.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei Fulls grocs! Te'l vindré a ensenyar en persona...si és que els coreans tenen paraula i me l'envien tal com em van dir, perquè només estarà disponible per aquelles terres i no es podrà comprar aquí :(

      Tot i així, feina feta no té destorb i ja estic contenta de poder-lo ensenyar als amics!

      Gracies boniqueta. Un petó sorollós.

      Elimina

Si has passat per aquí i vols afegir alguna cosa o donar la teva opinió, estaré molt contenta de llegir-te i fins i tot de contestar-te; Gràcies!