dissabte, 24 de juliol del 2010

Festa Major (Fiesta Mayor)



Amb l'ansiada calor i les vacances, s'enceta la temporada de Festes Majors. En aquests darrers anys,  he tingut l'oportunitat de participar en el disseny de la portada, del Programa de la Festa Major de Rocafort de Bages, que té lloc al mes d'agost.

El disseny, fins el dia d'avui, ha estat lliure i no ha partit de cap premisa concreta. Així que, cap a finals del mes de Juny, quan darrerament acostumo a rebre l'encàrreg, intento visualitzar alguna imatge del meu arxiu de memòries viscudes durant les Festes esmentades...com que sempre són records lligats a les vacances i a l'oci no s'em fa massa difícil trobar algún element que destaqui dins el meu cap, per convertir-lo en imatge de les Festes.

Aquest any, però, potser perquè necessito les vacances amb més urgència que en d'altres anys, no he estat capaç d'evocar un sol element...gairebé els he evocat tots.
Com que no cabien tots en la portada, us convido a comprovar personalment quantes activitats es poden trobar en les Festes d'aquest petit poble Bagenc, i em limitaré a esmentar-ne només algunes de les més populars: 

Taller de pà, Teatre, Ball de Festa Major, Festa de l'escuma o cigronada popular amb xou inclòs, entre d'altres...si us quedeu amb ganes de saber més, ja sabeu on us heu d'adreçar a partir del proper 6 d'Agost.



FIESTA MAYOR

Con el anhelado calor y la vacaciones, se inaugura la temporada de Fiestas Mayores. En los últimos años, he tenido la oportunidad de colaborar en el diseño de la portada del Programa de actividades para estas fiestas estivales de Rocafort de Bages, que se celebran concretamente, durante el mes de Agosto.

No hay premisa a la hora de diseñar, hasta hoy, por eso cada vez que recibo el encargo a finales del mes de Junio intento visualizar alguna memoria vivida durante dichas Fiestas para elegir algún elemento que me sirva de imágen...dado que siempre son recuerdos ligados a las vacaciones y al ocio, no se me hace muy difícil dar con algo que me convenza.

Este año, sin embargo, quizás porqué necesito unas vacaciones con urgencia, no he sido capaz de evocar sólo una imágen....creo, que las he evocado todas.  
Como no me cabían todas en la portada, os invito a que comprobéis personalmente, en cuántas actividades se puede participar en este pueblecito de la comarca del Bages (Barcelona) y me limitaré a nombrar sólo algunas de las más populares que tienen lugar aquí:

Taller de pan, Teatro, Baile de Fiesta Mayor, Fiesta de la espuma, Cigronada popular (mucha gente comiendo deliciosos garbanzos) con Show incluido, entre otras...si os quedais con ganas de saber más, ya sabeis dónde acercaros a partir del 6 de Agosto. 


Summer Festivities

With the arrival of the warm weather and the holiday season, it starts the summer festivities period in a lot of Spain Villages. In recent years, I had the opportunity to collaborate in the design of the cover of the Activitie's Magazine for the summer celebrations in Rocafort de Bages (Barcelona). 


There is no premise for the design, until now, so every time I get the assignment in late June I attempt to visualize some memories lived during these holidays to choose an element that could represent these festivities in one picture ... as my memories are always related to holidays and leisure, it's never so difficult to find something that convinces me.
This year, however, because of my urgently need of holidays, I have not been able to conjure just one image....I have referred all. Music, theatre, kid's activities, with warm weather ensured...short pants and flip-flops are allowed in all the Village!

13 comentaris:

  1. maquíssim...amb aquestes tonalitats de blaus... i el fons de cada lletra...molt relaxant!!!
    :)

    ResponElimina
  2. ooooooh, Rocaduraaaa Quina marxa, no? A veure si aterrarem els de can Pèsol a la city :-)).
    Pregunto... és obligatori escollir un dibuix favorit? perquè a mi tots em semblen més que preciosos.

    Petonets

    ResponElimina
  3. OHHHOHHH Carme és preciós m'encanta m'encanta...la combinació blanca i balva fa pensar en fresc en colors d'estiu....molts petonets plens de festes d'estiu...Muak

    ResponElimina
  4. los dibujos están fenomenales, y el azul perfecto, como el cielo en agosto! =)

    ResponElimina
  5. Es un cartell maquisim, ets una barreja de cesc amb aquests dibuixants francesos que hi havien als anys 70. M'agrada.

    ResponElimina
  6. Me encanta el cartel en tonos azules de mar, qué ganas de vacaciones y fiestas, ratitos de estar como en tus dibujos. Un abrazo y feliz verano, me apunto estas fiestas para otro año.

    ResponElimina
  7. Que bonic Carme! Jo si que estaré per allà, a veure si coincidim! Petonets!

    ResponElimina
  8. STEL.LA: Aquest deu ser un any de blaus...és el color que més de gust em vé. Encara, que potser només és cosa de la calor!
    Gràcies Stel.la,
    ;-)



    ANA PESOLET: Ja ho veus, festa...amb calor garantida! Xancletes i banyadors, permesos en tot el poble...
    Gràcies guapa, una pila de petons...avui que, a més, és el teu Sant!



    LA PINTORETA: El blau sempre s'escau...estic vivint un autèntica època blava! M'en alegro que t'hagi agradat Carol....moltes gràcies!


    AMBA: Está claro que las altas temperaturas de estas últimas semanas me afectaron al elegir el color...además, todos los personajes menos uno van descalzos, igual que yo!
    Muchas gracias Amba...besitos.



    ARISTOFELES: Avui, la porteta per la que passo del meu estudi cap al bloc, se'm ha quedat molt petita!!!! Aquest és un compliment per enmarcar!!

    Moltes gràcies, tens un cafè pagat!



    MÓNICA: Lo bueno que tienen los pueblos pequeñitos es que las fiestas son sencillas pero entretenidas...seguro que no te decepcionaría! Muchas gracias guapa...te deseo un verano estupendo!


    MARTA CABROL: Marta, venint de tú el compliment, gairebé em fa posar vermella! M'encantaria veure't i saludar-te!
    Una abraçada,
    ;-)
    ;-)

    ResponElimina
  9. Qué hermosa , feliz de que estos diseños y el uso del blanco y azul daba un aire de refinamiento a los diseños.

    Bjos

    CIninha

    ResponElimina
  10. Muchas gracias Mariacininha, el azul siempre me parece elegante y fresco...me alegro de que te guste!

    Muitos beijos!
    ;-)

    ResponElimina
  11. Jo m'apunto a la festa de l'escuma :)
    I és veritat, amb el color blau sembla tot més fresquet, potser aquest any no es passa tanta calor!
    Un petonàs,

    ResponElimina
  12. T'ha quedat un cartell preciós!!! M'encanta, ets una artistassa Carme! ;)

    ResponElimina
  13. MELOENVUELVEPARAREGALO: Doncs ja saps, xancletes i samarreta de recanvi...el millor per combatre la calor!
    petons


    LYN NEWHOUSE: Moltes gràcies Lyn...sóc una artistassa "enxufada"!
    ;-)

    ResponElimina

Si has passat per aquí i vols afegir alguna cosa o donar la teva opinió, estaré molt contenta de llegir-te i fins i tot de contestar-te; Gràcies!