dimarts, 28 de desembre del 2010

La Variété


Porquets de fusta, tallats a mà, de La Variété
Foto Misteral

De la meva darrera passejada per Vic, vaig venir amb la maleta plena; Jo, que generalment puc presumir de tenir molt clar, què vull que em regalin o què vull regalar, vaig haver d' estripar la meva llarga llista de desitjos, en quant vaig descobrir aquesta botiga, i tot seguit, començar-ne a redactar una de nova.

La Variété, és una d'aquelles botigues que et criden quan hi passes pel davant; on no pots evitar entrar. Una marquesina, de color gris i una simple filera de bombetes, ja avisen de lluny com un senyal enmig de la boira que sembla dir: "Atenció! Botiga amb encant. No passeu de llarg!"

A dins d'aquest espai acollidor, restaurat amb austeritat i un gust excel.lent, un es troba envoltat pels temptadors articles que el Ricard (el seu propietari) tria curosament.
Una varietat que neix a partir d'un viatge a Bangkok i de la necessitat, d'envoltar-se d'objectes diferents, pràctics i imperfectes; Un oasi, en plena era dels objectes massificats i de dubtós gust, que ens ha tocat viure.

Regals únics, fets a mà, materials nobles, records de la infantesa...pessics de bon gust, portats de qualsevol racó del món. Que fan que sigui, pràcticament impossible, sortir-ne sense haver caigut en cap temptació...en sortir, només em va fer falta anar a trobar els pans de Pessic que més agraden a casa, per fer la jornada completa!

Una botiga, per gaudir de veritat...jo li concedeixo "5 maletes" de reconeixement (guardó que m'acabo de inventar, ara mateix), i puc afirmar que seria capaç d'omplir-les totes 5 de tresors!
Volieu idees per la llista de Reis? Si us hi arribeu, ja em direu el què.


La Variété: Rambla del Passeig, 8. Vic

Marquesina de la Botiga
Foto: La Variété

Les Làmpares esmaltades de fabricació artesanal que em van robar el cor
Foto: la Variété



Els porquets del aparador
Foto: La Variété
Pans de Pessic de Vic
Foto: Misteral




LA VARIÉTÉ


De mi último paseo por Vic, me vine con la maleta llena; Yo, que generalmente puedo presumir de tener muy claro, lo que me gustaría que me regalasen o lo que quiero regalar, tuve que rasgar mi larga lista de deseos, en cuanto descubrí ésta tienda, y empezar a escribir una lista nueva.

La Variété, es una de aquellas tiendas que te llaman al pasar por delante; Dónde no se puede evitar entrar. Una marquesina, de color gris y una simple ristra de bombillas, ya avisan de lejos cómo una señal en medio de la niebla que parece decir: "¡Atención: Tienda con encanto. No paseis de largo!"

Dentro de este espacio acojedor, restaurado con austeridad y un gusto excelente, uno se vé rodeado por los tentadores artículos que Ricard (su propietario) escoge cuidadosamente.
Una variedad que nace a partir de un viaje a Bangkok y de la necesidad, de rodearse de objetos diferentes, prácticos e imperfectos; Un oásis, en plena era de los objetos masificados y de dudoso gusto, en la que nos ha tocado vivir. 

Regalos únicos, hechos a mano, materiales nobles, recuerdos de la infancia...pellizcos de buen gusto, traídos de cualquier rincón del mundo. Que hacen que sea, prácticamente imposible, salir de la tienda sin haber caido en ninguna tentación...al salir, sólo me hizo falta ir a buscar los "pans de Pessic" (unos bizcochitos deliciosos) que más gustan en casa, ¡para tener la jornada completa!

Una tienda, para disfrutar de verdad...yo le concedo "5 Maletas" de reconocimiento (galardón que me acabo de inventar, ahora mismo) y puedo afirmar sin temor a equivocarme, que seria capaz de llenarlas las 5 de tesoros!

¿Queríais ideas para la lista de Reyes? Pues los que tengais la oportunidad de acercaros a La Variété, ya me contareis. 

29 comentaris:

  1. Definitivament, fa massa temps que no "pujo" a Vic.

    ResponElimina
  2. CLÍDIDCE: Doncs si t'hi arribes, potser et passa com a mi...i te'n tornes a enamorar! De veritat...100% recomanable :-)

    ResponElimina
  3. Vist el qual sol em queda afegir: la meva Visa agraeix profundament que Vic sigui tan lluny de casa meva, però jo, no. :-S
    Un petonet i moltes gràcies

    ResponElimina
  4. és original veritat, aquesta nova botiga...??

    ...però mira que no dir-me que estaves per aquí...
    Potser en una altra ocasió...?
    ;)

    ResponElimina
  5. Quina troballa més estupenda. M'encanta! En aquests moments també agraeixo que estigui lluny de casa... Petons!

    ResponElimina
  6. ANA PRINCESA DEL GUISANTE: A mi em passa igual...però t'asseguro que jo ja vaig fent guardiola per la propera visita! Però perquè, la meva llista és molt llarga! :-)


    STEL.LA: Jo sempre havia pensat que eres de Barcelona! Doncs a la propera, t'aviso! Quina sort que tens, de viure a Vic ;-)


    MONTY: Et puc assegurar que no és una botiga cara, jo me'n vaig endur una pila de tresors i tot em va semblar un preu molt correcte!
    Quan pugui's ves-hi, no te'n arrepentiras!
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. es una botiga "la meva maleta", ho he vist només veure la web. Jo algun dia en posaré una semblant, es el meu somni. Aqui a BCN en vaig veure una semblant, no m'enrecordo si al born o al barri de la Ribera. Si paso per davant li tiraré una foto i la posaré al UHF.

    ResponElimina
  8. ARIS: Moltes gràcies per l'adjectiu! M'agrada :-D
    Tant el Born com La Ribera, són llocs on hi ha botigues amb tan d'encant com aquesta de Vic...ja miraré de passar més sovint per l'UHF, a veure què em descobreixes!

    I si busques socis per obrir una botiga així, jo m'ofereixo...no tinc capital, però sí muntanyes de il.lusió!

    Me'n vaig fent zàpping al UHF :-)

    ResponElimina
  9. Sin duda un oasis en medio del desierto! un lujo!!
    Felices fiestas!

    ResponElimina
  10. Carme, primer faré paradeta per la teva terra en busca de signtura? jeje. M'alegra saber-ho!

    ResponElimina
  11. Vic és un indret gèlid i calorós que m´acull, simplement...!

    ResponElimina
  12. Quina troballa, a la que tingui ocasió mi deixo caure.
    @Stel·la, com deia la promoció de la UVic, a Oxford també hi ha boira :D

    ResponElimina
  13. REPORTERO DE LLUVIA: Verdaderamente, ésta fué la sensación que me llevé, un lugar con encanto y sin duda lleno de originalidad.
    Bss


    MONTY: M'encantaria; només has de trobar el dia! Una abraçada!


    STEL.LA: És cert que t'acull una terra de contrastos climàtics, però jo li veig tot l'encant...


    ALYEBARD: No t'ho perdis. A més de trobar coses molt xules, t'atendran estupendament bé.
    ...ei, que consti que no rebo res per la publicitat, ni en sóc accionista! :-p Però la botiga, s'ho val...

    Ps: ei, doncs que encertada la promoció de l'Uvic, no?

    ResponElimina
  14. Ohhh!!!! Carmen qué descubrimiento :O
    Ya me pasaré algún día :) Feliz 2011!!!

    ResponElimina
  15. ANDREA: Seguro que te gusta... :-)
    ¡Feliz 2011, lleno de nuevos proyectos!

    ResponElimina
  16. Com m'agrada conèixer botigues amb encant! Gràcies.
    Jo tampoc no pujo gaire sovint a Vic, però m'ho guardo per una escapada, i també el pa de pessic que tampoc no tinc el plaer...
    Així que ja tens el regal de Reis per avançat? Quina sort! Jo espero que la carta arribi a temps :)

    ResponElimina
  17. MELOENVUELVEPARAREGALO: Aquesta en té molt d'encant, i el pà de pessic no l'hauras d'anar a buscar gaire lluny!

    Encara no tinc tots els regals de Reis, però sí un pessiguet pels de casa...em vaig deixar seduïr per les làmpares esmaltades, i algun detallet més pel tió. La llista però, és llarga i sembla que mai s'acaba ;-p

    Un petonàs i sort amb la carta!

    ResponElimina
  18. la meva maleta, si mai poso una botiga, quedes contratada com asesora d'imatge (potser serà un càrrec a cobrar en gadgets però d'alguna manera et pagaré)

    ResponElimina
  19. Jo hi vaig passar no fa gaire, però estava tancada. De fora ja es veia que era una botiga que prometia. Serà qüestió d'anar-hi en horari comercial! Aprofito per desitjar-te molt bon any, Carme. Un petó!

    ResponElimina
  20. LLUM: Jo, que vaig estar a Vic en Diumenge, vaig tenir la sort o la casualitat de coincidir amb l'horari especial nadalenc, i me'n vaig alegrar molt.
    M'encanta comprar en petits comerços com aquest, pel tracte familiar i pel tipus de producte que s'hi pot trobar...Segur que no et decebrà!

    Bon any a tu també Llum, sempre és una alegria trobar-te per aquí :-)

    ResponElimina
  21. EEEeoooo! Acabo de llegir-te en el blog de l'Aris i la teva oferta m'ha semblat que no puc passar sense aprofitar-la. E
    m refereixo a la teva felicitació -no virtual- Siiii,si, la vull, et dono l'adreça, te la vinc a buscar, el que calgui. . .i si és un esborrany en un tovalló de paper, millor!!!

    carmejordan@gmail.com

    Per cert, demà vaig a Xàbia a passar cap d'any i any nou junt amb el senyor Leblansky, i tinc la bona intenció de dur-lo de nou al cul del món on vivim.
    En nom de tots dos, us desitgem pel 2011 de tot el que és bo, doncs el millor!!
    Molts petons.

    ResponElimina
  22. CARME J: Ai, que bé que vagis veure el comentari! Jo també us desitjo un "fantafabulós" cap d'any, plè de coses bones...per començar el 2011 ben preparats!

    M'apunto l'adreça i quan tingui apunt el dibuix, t'ho faig saber!

    Una abraçada ben gran :-)

    ResponElimina
  23. Ostres! Sí que té encant, m'ha agradat molt. No hi vaig gaire a Vic, però els visitaré via blog...
    Bon Any 2011!!!!!!

    ResponElimina
  24. ARIS: Doncs hauras de vigilar que no et deixi la botiga pelada!
    Feliç cap d'any i bon 2011!


    LYN NEWHOUSE: Val la pena anar-hi...amb el bloc obriras la gana...
    Feliç 2011, plè de Zombies, Bruixetes i Monstres encantadors!
    Una abraçada :-)

    ResponElimina
  25. M'ha encantat aquesta botiga, les petites grans coses que hi ensenyes, i el teu bloc. L'aniré remanant amb el teu permís.
    Continua amb aquest bon gust, aquestes coses petiteses són les més refinades.
    Bon any.
    Una abraçada
    www.miradesalvent.blogspot.com

    ResponElimina
  26. Feliç anys, ple de totes les alegries que desitges. Petons!

    ResponElimina
  27. JORDI TUDÓ: Estic encantada que remeni's per la meva maleta...desitjo que tot el què hi trobis t'agradi :-)
    Benvingut i moltes gràcies!

    Bon any Jordi!


    MONTY: Moltissimes gràcies Monty, esperem que aquest any sigui generòs en somriures per a tots!
    Una abraçada :-)

    ResponElimina
  28. Estimada La meva maleta!!! No se com he pogut tardar tant en agrair'te el teu enllaç... fins ara ho gestionava jo tot sol i sense gaire temps per dedicar al blog! Ara ja som un petit equip i espero anar'te seguint! Que gran la teva dedicació! i tots els comentaris!!!!

    Us estic super agraït..
    :)
    Ricard

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ricard! No hi pateixis, que jo ja sé com és això de tenir botiga i el poc temps lliure que deixa! :-)
      Vaig veure que teniu botiga al Raval de Barcelona, cosa que em va alegrar moltíssim, doncs ho tinc molt més a prop de casa i em resulta una bona excusa per passejar per la capital!

      Estic contenta que t'hagi agradat el meu post...es nota que em va agradar la teva botiga, oi? Et felicito, feien falta botiguetes així!

      Gràcies pel teu comentari,
      una abraçada!

      Elimina

Si has passat per aquí i vols afegir alguna cosa o donar la teva opinió, estaré molt contenta de llegir-te i fins i tot de contestar-te; Gràcies!