dissabte, 16 de juliol del 2022

Calor, grills i festes Majors (editat)





Com ja sabeu al despuntar la calor i aparèixer els primers grills cantadors, les Festes Majors comencen a proliferar com bolets a cada poble, Vila o ciutat de casa nostra.

Avui, com ja és costum al bloc, toca ensenyar-vos el disseny pel cartell que he fet pel meu estimat Rocafort de Bages, aquest any amb un cameo molt important per a mi; un petit homenatge a la meva mare i pintora preferida; Rocafortina d'adopció que tants anys va ser-hi, pintant, gaudint i alimentant guineus furtives, la Carme Villaplana.

Aprofito per convidar-vos a venir, si us tempta el panorama. Aquí us deixo l'enllaç amb info de les Festes:

Programa Festa Major Rocafort de Bages-22

Apa doncs, que tingueu tots molt bon estiu i sobretot aneu amb compte amb la calor!

Editat el 24 de Juliol, 2022

Dos dies després de fer aquesta entrada, un foc violent va destruïr el bosc i tot el que va trobar al seu pas de camí al petit poble de Rocafort.
El vent, hores després de declarar-se l'incendi, va fer canviar la direcció de les flames i els bombers van poder evitar que el foc arribés al poble, però el que abans era un bosc viu, plè d'ocells, llebres i insectes ara és cendra i desolació; fins i tot algunes cases d'urbanitzacions properes van desapareixer dins el foc.

Tot plegat, i malgrat no haver sofert danys a nivell personal, em fa adonar de com necessitem cuidar la natura que ens envolta i la que no...també. Un bosc cremat, és un entorn mort i una pèrdua incalculable per a tots. Avui cap grill hi canta ni cap ocell, hi busca llavors entre les branques cremades.

Si us plau, cuidem-nos molt i sobretot cuidem els nostres boscos.

4 comentaris:

  1. Un clàssic de l'estiu! Preciós, com sempre.

    ResponElimina
  2. Estimat Salvador, moltes gràcies per passar i comentar...malauradament avui, el caminet que porta a Rocafort és tot cendra i tristor. El vent va fer canviar a darrera hora la direcció de les flames i va passar fregant el poble...però és un trist aconteixement que ens deixa a tots encongits.
    Esperem que aviat, nous arbres i matolls repoblin el paisatge i els ocells hi tornin a fer niu...

    Una forta abraçada
    Carme

    ResponElimina
  3. Respostes
    1. Moltes gràcies Artur, el mateix et desitjo!! :)
      Una abraçada

      Elimina

Si has passat per aquí i vols afegir alguna cosa o donar la teva opinió, estaré molt contenta de llegir-te i fins i tot de contestar-te; Gràcies!