dijous, 4 de març del 2010

Dick Bruna

Universalment conegut per ser el pare de la cèl.lebre Miffy, Dick Bruna va realitzar, a més, nombrosos treballs per l'editorial de la seva família. Les portades de llibres (infantils o no) que ell realitzava deixaven clares les seves  grans dots de dissenyador gràfic i il.lustrador. Amb els seus dissenys, tan plans i simples com  impactants  va aconseguir una clara imatge corporativa per la seva companyia. El 50 aniversari de la Miffy fou cel.lebrat amb l'apertura d'un Museu en el seu honor a Utrech...i, aquí és on em trec el barret davant d'aquest petit païs anomenat Holanda...¿per quan un Museu Ibáñez o Vázquez o...d' algunes de les glòries amb què tots he crescut en aquest païs?...que d'haver-n'hi n'hi ha, eh?. El Museu de la Miffy, podeu vistar-lo aquí. Dick Bruna es va declarar gran admirador de Picasso, i viceversa.
Universalmente conocido por ser el padre de la célebre conejita miffy, Dick Bruna realizó, además, un montón de trabajos para la editorial de su familia. Las portadas de libros (infantiles o no) que diseñaba, evidenciaban unas grandes dotes de diseñador gráfico así cómo de ilustrador. Sus diseños, son tan planos y simples cómo impactantes, logrando una clara imagen corporativa. El 50º cumpleaños de Miffy, se celebró con la apertura de un Museo en Utrech en su honor y  aquí es dónde me quito el sombrero ante éste pequeño país llamado Holanda...a ver para cuando, un Museo Ibáñez o Vázquez o cualquiera de las glorias de este país con las que casi tod@s hemos crecido, que haberlas haylas. El Museo de miffy, podeis visitarlo aquí. Dick Bruna se declaró gran admirador de Picasso y viceversa.
Imatge de FidraGallery


Universally known as  Miffy's father, Dick Bruna made many of works for his family bussiness, the publishing house A.W.Bruna and sons. The covers of the books he made, were the evidence of his great talent both as graphic designer and illustrator. His designs are at equal parts clear and simple as dramatic, which gave a strong corporate identity to the company.  Miffy's 50th birthday was celebrated with the opening of a museum in her honour The Dick Bruna Huis in Utrecht where you can visit a permanent collection of Bruna's work.

9 comentaris:

  1. Aquí només tenim ulls per les coses que venen de fora, potser ens falta perspectiva...

    ResponElimina
  2. Amb el temps, m'imagino que ens posarem al dia...jo tinc la sensació que només es considera cultura l'ART en majúscules, les altres disciplines, estàn per sota, perquè són massa populars i són considerades només com oci. Tan de bò, algun dia es reconeguin tots els dibuixants que formen part de la nostra infantesa i cultura d'aquest pais...encara que fós col.lectivament! Ai...perdó, que m'exhalto! Els dibuixos de Dick Bruna, xulos, eh?!

    ResponElimina
  3. Me ha gustado mucho conocer un poco mejor el trabajo de Dick Bruna. Gracias por compartir los enlaces. Buenos dias :)
    Gracias por seguir mi blog y dejar tu amable comentario

    ResponElimina
  4. Sí que són xulos els dibuixos, simples i impactants, tot un art :)

    ResponElimina
  5. Els dibuixos sí, són xulos, però sobretot els colors que són molt intensos... igual que la teva defensa de les altres disciplines artístiques. Totalment d'acord!

    ResponElimina
  6. Lyn: He de confessar que tots els llibres de Miffy que he comprat en la meva vida, per les meves filles, em feien més il.lusió a mi que a ningú...Aquest Dick Bruna es genial!

    Meloenvuelve: La faceta reivindicativa, la tinc més amagada però quan surt...

    ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿

    ResponElimina
  7. Hola, no conocía tu blog ni tu trabajo y me parecen muy bonitos y preciosos!!! :) No dudes que seguiré pasandome por aqui a verlos. :)

    ResponElimina
  8. Hola Blanca! Bienvenida al Blog! Me hace mucha ilusión tenerte entre mis seguidor@s, muchas gracias...tus dibujos me han parecido preciosos!

    ResponElimina

Si has passat per aquí i vols afegir alguna cosa o donar la teva opinió, estaré molt contenta de llegir-te i fins i tot de contestar-te; Gràcies!