dimarts, 16 de març del 2010

Polil (1967)


Polil (1967), originalmente cargada por el estratografico.
Una de les joies de la corona, de la publicitat d'aquest país. Sobradament conegut per tots, l'home de Polil va ser dissenyat per Josep Artigues, un dels més reconeguts publicistes de la postguerra espanyola. També autor, d' entre molts d'altres, del xai original de Norit. Li he reservat un lloc d'honor a la meva  modesta Maleta, tot esperant que mai hi surtin arnes...Entre la llarga llista de llibres que voldria comprar-me aquest any, hi figura el llibre "Pioneros del Diseño Grafico en España" d'Emilio Gil on s'analitza l'obra d'alguns dels més rellevants diseñadors espanyols del període que va del 1939 al 1975, entre el que obviament no hi falta l'obra d'Artigues.

Una de las joyas de la corona de la publicidad de este país. Sobradamente conocido por todos, el simpático hombre de Polil fue diseñado por Josep Artigues, uno de los publicistas más reconocidos de la Postguerra española. También autor, entre otros, del original borreguito de Norit. Le reservo un lugar de honor en mi modesta maleta, deseando no tener nunca polillas en ella...
Entre la larga lista de libros que quisiera comprarme éste año, aparece el ejemplar titulado "Pioneros del Diseño Grafico en España" de Emilio Gil, donde se analiza la obra de algunos de los diseñadores gráficos españoles más relevantes del período que va del 1939 al 1975, entre los que obviamente no falta el reconocimiento a la obra de Artigues.

One of the brightest jewels from this Country publicity. This image is one of the most loved symbols of spanish design. This was an advertising of a popular insecticide to fight clothes moth in the sixtie's decade of the Twentieth Century. Designed by Josep Artigues, a recognized publicist from the spanish postwar period. I reserve him a honorauble place into my suitcase, hoping for not having never a moth into it.
You can find out some more iconic spanish designers from the same era in the book named "Pioneros del Diseño Grafico en España"  written by Emilio Gil, here.

11 comentaris:

  1. Té molt bona pinta aquest llibre! A mi que m'encanta la publicitat gaudiria coneixent els autors d'icones com el xai de Norit :) Potser Sant Jordi te'l regala el mes vinent...

    ResponElimina
  2. Oi que sí?!
    Estaria bé per Sant Jordi...jo per si de cas, ho deixo caure per aquí ;-)

    ResponElimina
  3. Carme de la maleta, a mí aquesta imatge em sembla molt bonica, però hi tinc un problema: sempre m'ha suggerit un exibicionista jajaja Prefereixo el Norit de totes totes!!! Petonets

    ResponElimina
  4. Sí, realment té un punt exhibicionista aquest abric!

    Ai el Norit...jo en tinc un de metre i mig a casa...taaan mono! I no tinc cap pared prou gran! :>(

    Petonets!

    ResponElimina
  5. M'encanten les il·lustracions de publicitat antiga! Li hauré de fer una ullada a aquest llibre.
    Ah, el banner és preciós :)
    A reveure!

    ResponElimina
  6. Moltes gràcies Lyn...el llibre té molt bona pinta i està plè d'objectes de desig...Petonets guapa!

    ResponElimina
  7. Hola! Gracias por tu visita. Me ha encantado tu blog y con el post del mercadillo de Sitges me han entrado unas ganas de ir... Un beso!

    ResponElimina
  8. Muchas gracias miss Marble, vuelva cuando quiera...
    es un placer :-)

    ResponElimina
  9. Me apunto esta sugerencia, me gusta mucho la carteleria y diseño publicitario, me ha recordado que mi abuela y mi madre me apuntaban en la lista de la compra de la drogueria, al sr. Polil
    Besitos

    ResponElimina
  10. Sí, es un diseño entrañable...me gusta tu anécdota.
    Gracias Mónica!

    Besos!

    ResponElimina

Si has passat per aquí i vols afegir alguna cosa o donar la teva opinió, estaré molt contenta de llegir-te i fins i tot de contestar-te; Gràcies!